Actueel

bettina boek

 Het EHC start met filosofische boekbesprekingen. Op 25 januari start deze serie met “Het Kwade Denken” van Bettina Stangneth.

Dit boek wordt besproken door Paul Juffermans, arts en filosoof.
De vraag die Bettina Stangneth stelt is: Hebben we het denken tot gereedschap tegen de moraal ontwikkeld? Rede en moraal worden verdacht gemaakt of ongeldig verklaard als een nieuw soort ‘extremisme’.

bettina fotoBettina Stangneth is geboren in 1966, studeerde filosofieën en is gepromoveerd op Immanuel Kant.
Zij is ook historica en schrijver, bekend om haar boek’ Eichman vor Jerusalem’. In dat boek laat zij zien dat Eichman niet de onnadenkende bureaucraat was die Hannah Arendt in haar boek ‘Eichman in Jeruzalem’ beschrijft. Bettina Stangneth bewondert Hanna Arendt als ‘de grootste filosofe van de 20ste eeuw.

Datum: donderdag 25 januari 2018
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3 Deventer
Toegang: € 7,50
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gewoon komen/melden in het EHC

De boekbesprekingen zijn bedoeld voor mensen die het boek gelezen hebben of geïnteresseerd zijn in het boek. Er zal ruim gelegenheid zijn om van gedachten te wisselen. Heeft u suggesties voor volgende boeken om te bespreken dan kunt u dat doorgeven aan John Bos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een volgend boek, “Homo Deus”, geschreven door Yuval Noah Harari zal op 29 maart 2018 besproken worden.

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm