Over het Centrum


Het Etty Hillesum Centrum zet zich al ruim 20 jaar in voor "beter samen leven" en daarvoor is financiële steun essentieel.

Bijvoorbeeld door Vredeseducatie, waarbij  jongeren  worden uitgedaagd zelf na te denken over hun rol in de samenleving. In  publieksprogramma's voor volwassenen gaan de aanwezigen in gesprek over actuele dilemma's of maken kennis met nieuwe denkbeelden. Verder houdt het centrum het gedachtegoed van Etty Hillesum en ook het Joods Erfgoed in Deventer, levend.

Het Etty Hillesum Centrum wil mensen, jong en oud blijven aanspreken. Daarvoor moet het centrum met zijn tijd mee. De inrichting en de educatieve programma's zijn echter verouderd.
Daarom willen wij het komende jaar geld inzamelen om te kunnen vernieuwen.
Helpt u ons ook om ons werk aan "beter samen leven" voort te zetten?

De mogelijkheden om het Etty Hillesum Centrum te steunen zetten we hieronder op een rij. Verder is het goed om te weten dat het Etty Hillesum Centrum een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is. Hierdoor mag u 125% van uw gift aftrekken van de belasting. Bovendien hoeft het EHC geen belasting over uw gift te betalen. Op de website "daargeefjeom" kunt u precies zien wat uw fiscale voordeel is, als u een schenking doet aan bijvoorbeeld Het Etty Hillesum Centrum.

Mogelijkheden om het EHC te steunen:

  • Eenmalige schenking.

Op een moment dat het u uitkomt schenkt u het EHC een bedrag naar eigen keuze. U kunt het bedrag overmaken op rekening NL 07 INGB 0006 6761 13 ten name van het  Etty Hillesum Centrum, Deventer. Als het totaal van uw giften aan ANBI's in één kalenderjaar tussen de 1% en 10% van uw drempelinkomen ligt, heeft u recht op belastingaftrek. 

  • Donateur worden. 

worddonateurU steunt het EHC voor onbepaalde tijd met een door u gekozen vast bedrag per jaar, met een minimum van € 2,50 per maand.  U mailt hiervoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierna krijgt u van ons een verzoek om toestemming tot automatische incasso. 
*  Als donateur krijgt u het programma thuisgestuurd en wordt u één keer per jaar uitgenodigd voor een 
   donateursbijeenkomst. 
*  Als het totaal van uw giften aan ANBI's in één kalenderjaar tussen de 1% en 10% van uw drempelinkomen ligt heeft u 
   recht op belastingaftrek.

  • Periodieke gift.

U steunt het EHC voor een periode van minimaal 5 jaar met een zelfgekozen bedrag per jaar. Als u hierover Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  mailt, krijgt u een volmachtformulier toegestuurd. Deze gift is een schenking per akte. Onze notaris stelt deze akte op na ontvangst van uw volmacht. U hoeft hier verder niets voor te doen of te betalen.
*   U wordt als vriend van het EHC uitgenodigd voor een speciale vriendenbijeenkomt met een interessant 
    programma.   
*   U heeft het recht het bedrag drempelloos voor 125% van de belasting af te trekken.

  • Bij testament.

Wilt u het EHC een bedrag nalaten?  Neem dan contact op met uw notaris om dit in uw testament vast te leggen. Het EHC is als ANBI vrijgesteld van successierecht. Natuurlijk kunt u ook een persoonlijke afspraak maken om de mogelijkheden door te spreken.

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm