De Fototentoonstelling Queer! wordt vrijdag 8 april op persoonlijke wijze geopend met o.a. Colin Kourreld. Niet alles is zwart/wit. Durf te denken in kleuren en leer te luisteren naar jezelf. Colin is lid van het MDT jongerenpanel en non-binair. Henk van Rossum leest gedichten uit zijn pas gepubliceerde gedichtenbundel Aan de man en Lesley Vos en Arian Buitink staan op de foto’s en openen de tentoonstelling. 

En verder met Luna Westervoorde, project De Verschilmakers en Ojon van Strijland, voorzitter COC Deventer.  

QUEER! Overijssel en Noord- en Oost Gelderland laat de prachtige portretten en indringende interviews zien van LHBT+ers. Want hoe is het om in de huidige maatschappij uit de kast te komen? Hoe is het om erachter te komen dat je lesbisch, homo, biseksueel, trans, intersekse of queer bent? Wat maakte je mee en dacht je wel eens: ‘ik zie het niet meer zitten?’

Nederland mag dan misschien wel een van de meest LHBT+ tolerante landen zijn, de kans op mentale struggles – zoals eenzaamheid en depressie – is een stuk groter als je queer bent.

Wist je dat de groep LHBT+’ers vijf keer vaker dan anderen aan zelfmoord denkt en ook vier keer vaker een poging doet? Onder trans- en intersekse personen ligt dat aantal nog hoger.

De foto expositie is een samenwerking tussen 113 zelfmoordpreventie, GGD’s, onderwijsinstellingen & de regionale COC’s. Bij de expositie hoort een boekje met alle portretten en verhalen. Daarin lees je de persoonlijke verhalen van onder meer Bernard, Dilara, Lesley, Charlie en Burchak. We vroegen hen hoe zij omgaan met de eenzame en depressieve momenten in hun leven en ook wat hun boodschap of tip is voor jou.

Dit project is een initiatief van COC Zwolle, COC Deventer, COC Twente Achterhoek, 113 Zelfmoordpreventie, GGD IJsselland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
© 2022 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.