Home

Roggestraat 3 (nu Etty Hillesum Centrum) en Golstraat 23 (Grote Synagoge)

Zondag  30 april van 14.00 tot 17.00 zijn hier diverse theatervoorstellingen en muziekoptredens. De toegang is € 10,= voor de hele middagprogramma (inclusief concert in de Grote Synagoge). Bij alleen bezoek aan het concert is de entreeprijs € 7,50.  

14.00 - 14.30 uur, Eénakter Rosenstrasse (locatie EHC, Roggestraat 3)

Rosenstrasse Inie MolzerIn een bejaardenflat in Oost Berlijn vertelt een vrouw hoe zij in de W02 haar Joodse en invalide man heelhuids de oorlog door heeft gekregen. De vrouw nam deel aan de actie, die Duitse vrouwen in 1943 voerden voor de vrijlating van hun Joodse mannen uit de gevangenis Rosenstrasse in Berlijn. De monoloog is geschreven door Allard van Lenthe en wordt gespeeld door Inie Molzer.

15.00 - 15.30 uur, Theatermonoloog "Een Foto" (locatie EHC, Roggestraat 3)

8In het Etty Hillesum Centrum is op een prominente plek een foto te zien met 22 Joodse kinderen uit 1942 in Deventer. Op één meisje na zijn alle kinderen vermoord. Eén van de kinderen is onbekend gebleven en heeft daardoor geen verhaal. Dit inspireerde Nico van Riessen om zijn verhaal te schrijven.  De theatermonoloog gaat over het leven van deze onbekende Joodse jongen van ongeveer 8 jaar. Van de meeste kinderen is een levensverhaal bekend, maar van deze jongen weet niemand iets. Nico van Riessen heeft zijn levensverhaal bedacht en zal dat vertellen.

16.00 - 17.00 uur, Concert Jiddisj projectkoor Lechayim "Gehat hob ich a hejm"
(locatie  Grote Synagoge, Golstraat 23)
ProjectkoorDeventer Projectkoor Lechayim wordt gevormd door 30 mensen die op projectbasis Jiddisje, Sefardische en Hebreeuwse liederen zingen. Er wordt om de week op dinsdagavond gerepeteerd in het Etty Hillesum Centrum te Deventer o.l.v. Quinta Holthuis. De projectkoorperiode is van oktober tot mei. Lechayim sluit traditioneel haar projecten af met een uitvoering onder begeleiding van leden van de klezmerband en het huisorkest van het
  Etty Hillesum Centrum, Jottem.

 

 

 

 

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm