Op donderdag 24 september geeft Nana Scholten, initiatiefneemster van het Black Lives Matter protest in Deventer, een lezing in het EHC.

Ook is er een mogelijkheid om met haar en elkaar in gesprek te gaan. Met het protest wilde ze racisme bespreekbaar maken. Met haar stichting Inclusive Wave wil ze een stap verder gaan: via lezingen, ontmoeting en dialoog bevorderen dat mensen elkaar als mens zien. Met als doel het verdwijnen van elke vorm van bewuste en onbewuste discriminatie en racisme en een samenleving waarin iedereen gelijk meetelt met gelijke kansen. Hoe ze hiertoe gekomen is en wat haar aanpak is vertelt ze ons vanavond. Na afloop van haar verhaal is er ruimte voor vragen en het uitwisselen van idee├źn. Malika El Mouridi, verbonden aan het Meldpunt Discriminatie Deventer zal deze avond moderator zijn.  

Deze activiteit maakt deel uit van de vredesweek Deventer. Bekijk ook Nana's bijdrage aan de online vredesketting, de YouTube playlist 'Vrede verbindt verschil'

donderdag 24 september

Etty Hillesum Centrum

20.00 - 21.30 uur (inloop 19.30 uur)

Aan deze avond kunnen maximaal 15 personen deelnemen, uitsluitend na reservering via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm