Activiteiten

100jaaretty

Agenda

Joodse wandeling
Zondag, 08 September 2019, 13:00 - 14:30

Deze wandeltocht van anderhalf uur voert langs oude Joodse plekken in de binnenstad van Deventer als synagoges, woonhuizen en winkels.

boekje joodse wandeling 2017Zo komen we langs de huizen en winkels van de families Hillesum, Cohen, Van Spiegel, Adelaar, Sam Noach ("De man van Deventer") en Gosschalk; en langs “De Sajetbaal” van Moos Noach. We staan ook stil bij de plaats en rol van Palestina-pioniers. Anekdotes, geschiedenissen en andere verhalen maken dat de wandelaar een beetje besef krijgt van het Joodse leven in Deventer. De deskundige gids kan veel vragen beantwoorden, en op verzoek de route aanpassen. Ook zullen we stilstaan bij een aantal struikelstenen. Duur ongeveer anderhalf uur.

In het zeer informatieve boekje "De joodse wandeling" staat veel achtergrondinformatie. 

De stadswandeling start op de tweede zondag van de maand om 13 uur vanuit het Etty Hillesum Centrum. Deelname kost € 5 per persoon; van tevoren aanmelden is niet nodig.

In 2019 zal de wandeling plaats vinden op: 13 januari, 10 februari, 10 maart, 7 april, 12 mei, 9 juni, 14 juli, 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december. 

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm