Actueel

Logolezingen

 

 


Op 27 oktober 19.30 uur door schrijfster Jolanda Brunnekreef met als ondertitel:  "Waarom kastendiscriminatie ook ons raakt".

Jolanda BrunnekreefJolanda Brunnekreef (1968) is cultureel antropoloog en werkte jarenlang voor verschillende mensenrechtenorganisaties. Haar werkterrein bevond zich vaak in Zuid-India en conflictgebieden wereldwijd. Daarnaast heeft ze een persoonlijke band met Sri Lanka. Na het winnen van enkele schrijfwedstrijden, ontwikkelde Jolanda zich als schrijfster en schrijfcoach. De combinatie van haar werk- en schrijfervaring heeft geleid tot de uitgave van het boek "De Karma Revolutie".
Dit boek geeft een overzicht van het voortbestaan van het kastensysteem in India, Nepal en Sri Lanka en de ernstige vormen van mensenrechtenschendingen die eruit voortkomen.
De focus in het boek ligt in de strijd die geleverd wordt in Zuid-Azië zelf en door de westerse solidariteitsbeweging tegen wat "kastendiscriminatie" genoemd wordt.
Ook gaat het boek in op lessen die we uit deze strijd kunnen leren ten aanzien van andere vormen van discriminatie." De lezing wordt mede mogelijk gemakt door de gemeente Deventer.

Plaats: andere locatie i.v.m. corona, namelijk
Etty Hillesum Lyceum Stormink, Storminkstraat 1; 
Wanneer: 27 oktober 2020 om 19.30 uur;
Kosten: € 7,50 inclusief koffie/thee.

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm