Actueel

Waarom Mannen Slaan2Op 27 november 19.30 uur wordt deze theatervoorstelling gegeven door theater De Generator.

Met als ondertitel: "een vertraagde analyse van huiselijk geweld" (in het teken van Orange the world, geweld tegen vrouwen).
De voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking van theater de Generator uit Leiden, Vrouwenplatvorm Carre en Kadera.

We zijn getuige van een gevecht tussen een man en een vrouw.
Ze vertragen de tijd. Proberen de herinneringen te ontleden. Stap voor stap reconstrueren ze het gevecht en leggen ze de onderliggende structuren bloot.

Waarom Mannen Slaan‘Waarom mannen slaan’ is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. In de voorstelling wordt de nadruk op het verhaal van de man gelegd, om dichter bij zijn realiteit van een geweldsituatie te komen. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Is het mogelijk je dit te herinneren? Hoe is die ervaring om te zetten in woorden? En is het mogelijk om te begrijpen waarom iets escaleert? Hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken? Wat is de positie van de man in onze samenleving en welke rol speelt deze positie in een geweldsituatie?

Jurrien van Rheenen maakte ‘Waarom mannen slaan’ op basis van diepte-interviews met mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld.
De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met de Leidse maatschappelijke instellingen De Waag, Exodus, Rosa Manus en Cardea.
Samen met schrijfster Tirza Gevers schreef zij vanuit de interviews het script.
De voorstelling ‘Waarom mannen slaan’ toont de complexiteit van het menszijn. De mens die zich telkens verhoudt tot de rol die hem is gegeven, door zichzelf en de ander.

Plaats: andere locatie i.v.m. corona, namelijk
Etty Hillesum Lyceum Stormink, Storminkstraat 1; 
Wanneer: 27 november 2020 om 19.30 uur;
Kosten: € 7,50 inclusief koffie/thee.

Regie: Jurrien van Rheenen | Spel: Yorke Mulder-Bhangoo en Marlies Bosmans | Tekst: Tirza Gevers en Jurrien van Rheenen | Coaching: Ioana Tudor | Productie: Loulou Sjerps | Foto: Jasmijn Post | Ontwerp: Jurre Verhoog
Mede mogelijk gemaakt door: Kansfonds, H.L Druckerfonds, Gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, Fonds 1818, De Waag, Exodus Leiden, Rosa Manus en Nieuw Pancrat Leiden

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm