Actueel

Deze betaalde functie gaat in per 1 augustus 2020 en is voor minimaal 10 uur in de week, uit te bouwen. Het MDD is onderdeel van het Etty Hillesum Centrum Deventer.

 

Het Meldpunt Discriminatie Deventer is een lokaal meldpunt waar inwoners van de gemeente Deventer melding kunnen doen van discriminatie. Het Meldpunt is lid van de landelijke vereniging tegen discriminatie en neemt deel aan regionaal overleg. Daarnaast heeft het Meldpunt een samenwerkingsconvenant met de politie en het OM voor het regionaal discriminatie overleg.

meldpunt discriminatieHet Meldpunt werkt met een vaste groep vrijwilligers. Zij doen samen met de coördinator de intake van de meldingen en de registratie daarvan. Daarnaast geeft het Meldpunt voorlichting over anti discriminatie en biedt melders ondersteuning. De coördinator zorgt voor bekendheid van het Meldpunt bij de Deventer bevolking en voert, eens per zes weken, met de politie en het OM het regionaal discriminatie overleg en zaaksoverleg. Het salaris is conform de Cao Zorg&Welzijn.

Het Meldpunt heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als anti discriminatievoorziening  o.a. door workshops en trainingen over inclusief beleid op de werkvloer aan te bieden. Aan de coördinator de uitdaging om dit verder uit te zetten en daarmee de functie uit te breiden.

Wij zoeken iemand die: 

  • Zelfstandig, ondernemend en initiatiefrijk is, en bereid zich in te zetten om het Meldpunt verder uit te bouwen.
  • Kennis /affiniteit met inclusief beleid heeft.
  • Zorgvuldig is, integer en goed kan luisteren.
  • Bereid is samen te werken met verschillende werkgroepen binnen het EHC.   
  • In staat is vrijwilligers aan zich te binden en hen aan kan sturen.
  • HBO-niveau heeft (bij voorkeur sociaal - juridisch) en/of relevante werkervaring.
  • Woont in Deventer of directe omgeving.

U kunt reacties vóór 12 juni 2020 sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor meer informatie kunt u bellen met Margriet Maris, lid van de RvT van het EHC. Tel: 06-51166161.

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm