Actueel

Op zondag 12 juli is er weer een Joodse wandeling, met inachtneming van de corona-voorschriften. De start is om 13.00 uur bij het EHC.

De kosten zijn €5,00 pp. U kunt pinnen of gepast contant betalen. Er kunnen maximaal 8 personen meelopen.
Voor de Joodse wandeling kunt u reserveren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin u aangeeft "Joodse wandeling 12 juli, naam en aantal personen". 

Deze wandeltocht van anderhalf uur voert langs oude Joodse plekken in de binnenstad van Deventer als synagoges, woonhuizen en winkels.

boekje joodse wandeling 2017Zo komen we langs de huizen en winkels van de families Hillesum, Cohen, Van Spiegel, Adelaar, Sam Noach ("De man van Deventer") en Gosschalk; en langs “De Sajetbaal” van Moos Noach. We staan ook stil bij de plaats en rol van Palestina-pioniers. Anekdotes, geschiedenissen en andere verhalen maken dat de wandelaar een beetje besef krijgt van het Joodse leven in Deventer. De deskundige gids kan veel vragen beantwoorden, en op verzoek de route aanpassen.
Ook zullen we stilstaan bij een aantal struikelstenen. Duur ongeveer anderhalf uur.

In het zeer informatieve boekje "De joodse wandeling" staat veel achtergrondinformatie. 

De stadswandeling start op de tweede zondag van de maand om 13 uur vanuit het Etty Hillesum Centrum.
Deelname kost € 5 per persoon; van tevoren aanmelden is nodig in verband met de corona-voorschriften.

In 2020 zal de wandeling plaats vinden op: 12 januari, 9 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei, 14 juni, 12 juli, 9 augustus, 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december. 

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm