Nieuwsbrief oktober 2019

 

logo nb    nb header


projectkoor LechayimStart nieuw seizoen projectkoor Lechayim

dinsdag 8 oktober 2019, om 19.30 uur

Wie mee wil zingen is van harte welkom. Je kan in ieder geval een keer vrijblijvend meezingen. Het zal gaan om een 15-tal dinsdagavonden met een afsluitend optreden op 4 mei in het kader van 75 jaar bevrijding.  

Klik hier voor meer informatie.

 


Miniconferentie: Vertellen, Luisteren en Inspireren
donderdag 17 oktober 2019, van 13.30 tot 17.00 uur

Ben je benieuwd hoe je conflicten rondom religie en miniconferentiecultuur positief kunt ombuigen? Op 17 oktober organiseert het EHC een miniconferentie over de noodzaak van het interreligieuze dialoog samen met IDEA (international Debat education association). YARIM ontwikkelde hiervoor instrumenten en Yvonne Heselmans komt deze demonstreren. Zij laat ook enkele praktijkvoorbeelden zien uit o.a. de Schilderswijk uit Den Haag.

Bent u geïnteresseerd en werkt u met jongeren? Meld je aan via administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Gratis toegang en iedere bezoeker krijgt gratis toegang tot de leermiddelen van YARIM.

 Klik hier voor meer informatie.


Start Leeskring: Lezen en Schrijven met Ettyetty hillesum

maandag 28 oktober 2019, om 19.30 uur

Etty Hillesum was een eigenzinnige Joodse vrouw die met haar schrijfwerk rondom de oorlog tot op heden inspiratie uitoefent op filosofen van deze tijd. In 9 bijeenkomsten, elke laatste maandag van de maand, wordt ‘Het Werk’ van Etty Hillesum gelezen en besproken. Kosten €109,00 incl koffie en thee.
Aanmelden via administratie@ettyhillesumcentrum.nl

 


Masterclass: Effectief Antidiscriminatiebeleid
donderdag 29 oktober 2019, van 12:30 tot 17:30 uur
Masterclass effectief antidiscriminatiebeleidEen stevige aanpak van discriminatie is nodig. Het rijk legt veel verantwoordelijkheid voor de bestrijding en preventie bij gemeenten. Maar hoe ontwikkel je als kleinere gemeente lokaal antidiscriminatiebeleid? Movisie organiseert in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en in afstemming met lokale ADV’s masterclasses voor gemeenten in vijf verschillende regio’s. De masterclass is bedoeld voor beleidsmakers van gemeenten. Klik hier voor meer informatie.

 


Interactieve lezing: Verbindende Communicatie
woensdag 30 oktober 2019, 19:30 uur

ai openerTijdens deze interactieve lezing besteden we aandacht aan wat jouw innerlijke vrede verstoort in je dagelijkse leven. Wat is van essentieel belang voor jou? Wat speelt er zich in jou af? Geef je hier gehoor aan? Zo niet, hoe uit zich dat? En hoe doen we dat in relatie met iemand anders?
Het proces van Verbindende Communicatie daarentegen nodigt ons uit de nadruk te leggen op dat wat ons wezenlijk raakt en wat je wilt realiseren. Marshall Rosenberg, die zelf ook geïnspireerd was door Etty Hillesum, ontwikkelde dit proces en hij noemde het Geweldloze Communicatie.
Opleidingsinstituut Ai-opener geeft sinds 2004 trainingen Geweldloze Communicatie in heel Nederland en België. In samenwerking met het Etty Hillesum Centrum is Ai-opener in 2019 gestart met het geven van trainingen in Deventer. Deze lezing is een introductie op de vijfdaagse training Verbindende Communicatie, die tweemaal per jaar georganiseerd zal worden.
Kosten: € 10,=; aanmelden via administratie@ettyhillesumcentrum.nl


Onze vaste activiteiten

zondag 13 oktober: Joodse wandeling; 
dinsdag 1, 15 en 29 oktober: het leerhuis;
 


Vooruitblik (om alvast te noteren)

donderdag 7 november: Struikelsteenlegging voor Joodse slachtoffers;

donderdag 14 november: een filosofische boekbespreking (inhoud wordt nog bekendgemaakt)

vrijdag 29 november: Start 5-daagse training 'Verbindende Communicatie'

 


MDD

 

Meldpunt Discriminatie

Voor vragen, advies, voorlichting en meldingen
www.mddeventer.nl - 06-53302462 - mail


 

 

    Wijzig uw gegevens

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meldt u dan hier af.

Stuur deze e-mail door