Nieuwsbrief februari 2020

logo nb    nb header


ettyenroosje Etty en Roosje

maandag 3 februari 2020, om 20:00 uur

Etty en Roosje is een voorstelling met theater, dans, live rap en video. Het is een samenwerking tussen het Etty Hillesum Centrum, Paul Holthuis en Hans Hooghof, Theater de Makkers en het Theaterschip.

Het gaat over twee jonge, Joodse vrouwen in kamp Westerbork die vlak voor hun transport naar Auschwitz staan. De gruwelen van een oorlog leiden bij twee jonge vrouwen tot totaal verschillende keuzes. Kunnen zij elkaar begrijpen en kunnen wij hen begrijpen? Voor meer info en het reserveren van kaarten ga je naar de website.

 

Locatie: Het Theaterschip, Scheepvaartstraat 9, Deventer

Entree: € 5,- (inloop is vanaf 19:30 uur, start om 20:00 uur)


9789065231925 480x600

De Karmarevolutie

woensdag 12 februari 2020, om 19.30 uur

Jolanda Brunnekreef schreef haar boek de Karma revolutie als cultureel antropoloog na vele reizen en onderzoeken in Zuid Azië. Ze laat de strijd zien tegen kastendiscriminatie in India, Nepal en Sri Lanka. Hoewel de kaste officieel niet meer bestaat is het systeem van hogere of lagere geboorte nog overal in zuid Azië terug te vinden. Bovendien wordt het met emigratie meeverhuisd.

Jolanda Brunnegreef zal in deze lezing over haar onderzoek komen vertellen.

 

Locatie: Etty Hillesum Centrum

Entree: € 7,50

Reserveren: administratie@ettyhillesumcentrum.nl


 Workshop Matradans
zaterdag 15 februari 2020, van 16.30 tot 20.30 uur

Mantradansen zijn meditatieve kringdansen op basis van mantra’s en spirituele liederen uit vele tradities. De workshops Mantradans worden gegeven door Jan Linssen, gecertificeerd dansleider.
Hij begeleidt zichzelf op gitaar en heeft als dansleider en als zanger in de loop der jaren op tal van plaatsen in binnen- en buitenland workshops en retraites verzorgd. Meer info vind je hier.

 

Locatie: Etty Hillesum Centrum

Entree: € 20,00

Reserveren: janlinssen@kpnplanet.nl of 06 2341 6496


Filosofische boekbespreking 'Van Zichzelf Bevrijd'vanzichzelfbevrijd
donderdag 20 februari 2020, om 19.30 uur

Schrijver Renée van Riessen onderzoekt Levinas' denken over nabijheid, ontlediging (kenosis) en naastenliefde. Hierbij beweegt ze zich op het grensvlak van ethiek, mystiek en religie. Ze brengt het in discussie met hedendaagse denkers en legt verbanden met het werk van schrijvers en beeldend kunstenaars.

Het boek ‘Van zichzelf bevrijd’ zal worden besproken door Jan Willem Arends en John Bos met als speciale gast Jan Keij, de Levinaskenner bij uitstek.

 

Locatie: Etty Hillesum Centrum

Entree: € 7,50


ettyjulikaEen besloten repetitie

zondag 23 februari 2020

Voor haar theatervoorstelling Etty Hillesum- Dat Onverwoestbare in Mij repeteert Julika Marijn 3 dagen in het Etty Hillesum Centrum. Zondagmiddag sluit zij dit af met een besloten lees/werkrepetitie.

Met een hernieuwde blik richt Marijn spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

 

Belangstelling om 23 februari te komen kijken? Geef dit door aan administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Op zaterdag 25 april wordt de voorstelling gespeeld in de Deventer schouwburg.
Meer info daarover vind je hier.


Kunstroute: Art Stations of the Cross

artstation

woensdag 26 februari t/m zondag 12 april 2020

De internationale Art Stations of the Cross vindt in 2020 – na edities in Londen, Washington DC, New York en Amsterdam – plaats in het hart van de eeuwenoude Hanzestad Deventer. Veertien kunstenaars verbeelden het lijden van Jezus en van mensen in onze tijd. Langs de kunstwerken loopt een pelgrimsroute.

Deze moderne kruiswegstatie is te bezoeken van Aswoensdag (26 februari) tot en met Stille Zaterdag (11 april), van woensdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. De start van de route is in de Grote of Lebuinuskerk, maar is ook te volgen door de kaart op de website (via smartphone). De folder met de route is te verkrijgen bij de meeste locaties o.a Grote of Lebuinuskerk, het Geert Groote Huis, het Etty Hillesum Centrum, de Bibliotheek, Vluchtelingenwerk, de Broederenkerk en Meester Geerthuis.

De opening vindt plaats op woensdag 26 februari om 17.30 uur in de Grote of Lebuinuskerk en zal worden verricht door wethouder Carlo Verhaar.


Onze vaste activiteiten

dinsdag 4 en 18 februari: Projectkoor: Lechayim;

zondag 9 februari: Joodse wandeling;

dinsdag 11 en 25 februari: Leerhuis.


Vooruitblik (om alvast te noteren)

zaterdag 21 maart: Uitreiking diversiteitsprijs Het Verschil;

zaterdag 28 maart: Workshop Mantradans.


Oproep Vrijwilligers

Het Etty Hillesum Centrum is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, met name op het gebied van educatie en boekhouding. Klik hier voor meer informatie.


MDD

Meldpunt Discriminatie

Voor vragen, advies, voorlichting en meldingen
www.mddeventer.nl - 06-53302462 - mail


    Wijzig uw gegevens

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meldt u dan hier af.

Stuur deze e-mail door