Educatieprogramma's

Het Etty Hillesum Centrum werkt mee aan een brievenproject dat het Joods Maatschappelijk Werk elk jaar organiseert met scholen voor jongeren onderbouw VO uit het hele land.

brievenproject3

Leerlingen van een klas van het Stormink, één van de lokaties van het Etty Hillesum Lyceum, schrijven hierin in kleine groepjes met joodse ouderen. In drie brieven, die per email verzonden worden, vertellen ze elkaar over hun leefomstandigheden en de ouderen verhalen over hun herinneringen aan de oorlog. Daarna maken ze "live" met elkaar kennis in de Hollandse Schouwburg in Amsterdam. brievenproject1Meestal volgt daarna nog een bijeenkomst in Deventer waar de leerlingen ook hun werkstukken in een zelfgemaakte tentoonstelling laten zien.  Alle brieven worden gebundeld in een boekje.

Het Etty Hillesum Centrum leert hierbij de leerlingen over het joodse leven in Deventer, helpt ze met de tentoonstelling en helpt de docent mee het project goed te laten verlopen.
Geïnteresseerd om met een klas deel te nemen? Of wenst u meer informatie, neem dan contact op met het Etty Hillesum Centrum, telefoon 0570-641003 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelgroep: Jongeren onderbouw van het Voortgezet Onderwijs
Duur: periode neemt een half schooljaar in beslag
Kosten: € 150,= per groep inclusief lesmateriaal en oorlogsstadswandeling
Plaats: op school


 

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm