Over het Centrum

Vrijwilligers spelen in het Etty Hillesum Centrum een belangrijke rol. Belangrijk vinden we een prettige collegiale sfeer en persoonlijke ontplooiing. We hebben diverse interessante plaatsen, zoals: 

 • Gastvrouwen en -heren: Als gastvrouw of gastheer ben je aanwezig tijdens de openingstijden, ontvang je individuele bezoekers en groepen en geef je algemene informatie over het centrum en over de aanwezige tentoonstellingen.
 • Ontvangers van groepen en rondleiders: In deze functie ontvang je groepen en verzorg je een inhoudelijke programma. Je kunt ook als gids mensen meenemen op de Joodse stadswandeling. 
 • Educatiemedewerkers voor ontvangen en begeleiden van schoolklassen.
 • Lid zijn van een werkgroep: Binnen het EHC bestaat momenteel een programmawerkgroep, een tentoonstellingscommissie, een videowerkgroep, een werkgroep documentatie, een werkgroep historisch onderzoek, een PR-groep en een werkgroep leerhuis.
 • Ondersteunende vrijwilligers: als ondersteunend vrijwilliger assisteer je bij uitvoering en organisatie van de diverse activiteiten, doe je bardiensten en help je bij het inrichten van tentoonstellingen en van de zaal.
 • Medewerker bij het Meldpunt Discriminatie Deventer.

Na een oriëntatieperiode kiest de vrijwilliger in samenspraak met de coördinator zijn/haar werkzaamheden binnen de organisatie. Het gaat er om de juiste personen op de juiste plek te krijgen. Heb je interesse om vrijwillig bij het Etty Hillesum Centrum te gaan werken, maak dan een afspraak met de coördinator Gerja Meima, telefoon 0570-641003 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat kunnen wij jou als vrijwilliger bieden?logo

 •  Een interessante werkplek
 •  Een prettige collegiale werksfeer
 •  Vijf vrijwilligersavonden per jaar
 •  Vrijwilligersuitje
 •  Nieuwjaarsborrel
 •  Scholingsmogelijkheden
 •  Persoonlijke ontplooiing
 • € 10,= korting op toegangsprijs bij onze evenementen 

Momenteel zijn er enkele  interessante vacatures; klik hier om deze te bekijken.   

Aanstellingsbeleid vrijwilligers Etty Hillesum Centrum

Geïnteresseerden in een vrijwilligersfunctie bij het Etty Hillesum Centrum kunnen hun interesse kenbaar maken, telefonisch, schriftelijk of per email bij de coördinator van het EHC, Gerja Meima.

Zij nodigt betrokkene uit voor een kennismakingsgesprek en bespreekt de mogelijkheden binnen de verschillende organisatieonderdelen en de verwachtingen over en weer.

Mocht dit gesprek van beide kanten naar tevredenheid zijn dan volgt er een inwerkperiode voor de adspirant-vrijwilliger. Op drie verschillende momenten loopt deze mee met een ervaren vrijwillige medewerker of een van de beroepskrachten.

Vervolgens wordt een gesprek gevoerd of de taak aan de verwachtingen van de vrijwilliger voldoet en ondertekent deze een vrijwilligerscontract en privacy overeenkomst. Bij het Meldpunt Discriminatie ondertekent de vrijwilliger ook een geheimhoudingsverklaring.

In de toekomst willen wij ook dat elke medewerker een recente VOG kan overleggen.

Vertrouwenspersoon

Het EHC beschikt over een gedragscode waarin vastgelegd is hoe de medewerkers met elkaar om dienen te gaan. Een lid van de Raad van Toezicht is aangewezen als vertrouwenspersoon. Mochten medewerkers een vorm van ongewenst gedrag ervaren kunnen zijn zich wenden tot deze (LVV-gecertificeerde) vertrouwenspersoon. Mocht de melding de vertrouwenspersoon betreffen dan is er de mogelijkheid voor de medewerker om zich tot de voorzitter van de Raad van Toezicht te wenden.

 

 

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm