Wie zet zich in tegen discriminatie en maakt Het Verschil in Deventer?

21 maart was de dag tegen discriminatie.

De diversiteitsprijs Het Verschil is in een nieuw jasje gestoken en dat werkte!

Donderdagmiddag 21 maart, de dag tegen discriminatie en racisme, waren 22 organisaties uit Deventer te bewonderen. En wat voor organisaties! Stuk voor stuk zetten zij zich in voor verbinding tussen mensen. In het cultureel centrum van st Masohi was het twee uur lang een vrolijk programma van kraampjes, filmpjes, optredens en samen lekker eten.

Wat opviel was dat in Deventer zovelen zich inzetten voor nieuwkomers. “We praten niet over vluchtelingen maar praten met hen”. Aldus Els Heijnen van vluchtelingenwerk. In het programma Bekend maakt bemind maken kinderen kennis met  mensen die gevlucht zijn. Ook eenzaamheid was een thema. “We zijn nog nooit met zoveel mensen op aarde geweest en nog nooit was er zoveel eenzaamheid” leidde Charlie van der Hulst zijn pitch in voor Buddy to Buddy. Het COC en studentenvereniging Queer zetten zich in voor  veiligheid, zichtbaarheid en acceptatie van de Queer community. Het COC was vertegenwoordigd met Cocktail een programma voor LHBTi vluchtelingen en Face-it, die de eerste prijs wonnen.

In een bomvolle verwachtingsvolle zaal reikte burgemeester Ron König de prijs uit aan Jill Woerts, transvrouw en woordvoerder van COC face-it . Zij organiseren laagdrempelige activiteiten voor de hele regenboog gemeenschap in Deventer, “waar ze zich héél erg voor inzetten”, aldus Jill.  De tweede prijs was voor Deventer zonder drempels , de derde voor Buddy to Buddy.  

Alle aanwezigen samen kozen wie de prijs Het Verschil verdiende.  De punten:

Face-it(14) deventer zonder drempels (12) Buddy to buddy (10) Impact, The Mall en Vluchtelingenwerk (9) Vrouwen voor elkaar en LaVie(8)COC cocktail (6) Vrede verbindt Deventer (4) Coaching colorful Human (3 en heel veel eigen stemmen) De Verschilmakers (2) en Platform SamenVrij!Deventer, Discriminatie.nl , Meester Geertshuis, SV Queer, st Leergeld, st Masohi en Soefi beweging(1)

 

Spelregels:
1. Je kunt je opgeven, of iemand anders opgeven, als je ervan overtuigd bent dat
– de activiteit mensen samen brengt;
– de activiteit het goede voorbeeld geeft tegen discriminatie;
– de activiteit goed is voor mensen die vaak krap bij kas zitten;
2. Je bent aanwezig op 21 maart tussen 17.30-19.30 uur
3. Je presenteert je project of activiteit in de vorm van een 1 minuten filmpje, een pitch, een optreden, of een ingerichte tafel of kraampje of een ander goed idee.
4. Je nodigt anderen uit om mee te kijken naar alle mooie initiatieven in Deventer.

Meldt je aan via dit formulier uiterlijk 10 maart 2024

© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.