Amsterdam Klezmer Band – 10 maart in het Burgerweeshuis

Mix een dosis klezmer met een snufje jazz, voeg daar een scheutje Balkan aan toe, en voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band.

Bras, contrabas, accordeon en percussie versterken elkaar met pulserende grooves vol subtiele, maar toch rauwe energie. De band laat het publiek graag zweten, maar kan je ook laten wegdromen met soulvolle klaagzang.

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 als een groep straatmuzikanten die traditionele Jiddische muziek speelde maar is uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live reputatie. Ze hebben een publiek opgebouwd van kenners die al vele jaren van hen houden. Hun muziek inspireert collega-muzikanten van uit Latijns-Amerika tot aan Rusland, wat resulteert in vele kleurrijke AKB-covers die vindbaar zijn op YouTube.

De band heeft maar liefst 19 albums uitgebracht en vele succesvolle samenwerkingen gedaan met onder andere Söndörgő, Amsterdams Andalusisch Orkest, Galata Gypsy en Lilian Vieira.

De Amsterdam Klezmer Band geeft klezmer een nieuw geluid door hedendaagse stijlen en technieken met elkaar te vermengen, met als belangrijkste invloeden Balkan en Oriëntaalse muziek. De band houdt hun muziek fris, urgent en vooral dansbaar wanneer live spelen.

Wereldlokaal

Dit concert is onderdeel van Wereldlokaal, een initiatief waardoor het culturele aanbod in Deventer meer divers wordt, met meer aandacht voor muziek uit andere culturen.

 

reserveren via https://www.burgerweeshuis.nl/agenda/6261-Amsterdam-Klezmer-Band

© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.