Is het evenement dat je organiseert voor iedereen toegankelijk? Of je openbare gebouw? EventsDeventer, de bibliotheek Deventer, stichting Lavie en het EHC organiseren samen een inspirerende avond voor wie aan de slag wil met toegankelijkheid. Er zijn twee sprekers en we gaan met elkaar in dialoog.

Coralie den Adel werkt al jaren met theaterfestival Boulevard aan toegankelijkheid. Toegankelijkheid kent vele vormen. Fysieke toegankelijkheid. Kun je er met een rolstoel komen? Is het toegankelijkheid voor mensen met een auditieve of visuele beperking?  Maar ook sociale, culturele, cognitieve en digitale toegankelijkheid. Wat hebben zij geleerd? Waar begin je?

Boulevard schrijft: Welkom zoals je bent. We vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van ons festival. Iets wat voor de een vanzelfsprekend is, kan voor de ander een hindernis zijn. Vanuit dat besef werkt Theaterfestival Boulevard aan de toegankelijkheid van het festival. Niet alleen op de locaties, maar ook in de communicatie, het programma en alles daaromheen. Kik hier voor inspiratie

Nova Duwel (die/hen) is student facility management Saxion en deed onderzoek naar sociale toegankelijkheid van gebouwen en diensten. Nova bekijkt vragen als: In welke talen kun je terecht en hoe weet je dat? Kan iedereen de bewegwijzering lezen en snappen? Zijn toiletten voor iedereen toegankelijk? Is het ontvangst gastvrij voor iedereen?

Wat doen we al aan toegankelijkheid? Waar beginnen we mee? We gaan met elkaar in dialoog olv Roelf Jan Aanstoot van stichting LaVie zie www.stichtinglavie.nl  en maken een eerste actielijst om morgen mee aan de slag te gaan.

Deze avond wordt georganiseerd door Gerja Meima (EHC) Martijn Westenbrink (EventsDeventer), Ferdi Celik (Bibliotheek Deventer)en RoelfJan Aanstoot (Stichting La Vie).

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.