Susan Stein is een beroemdheid in de USA waar het gaat om het uitdragen van Etty’s gedachtengoed.

Zij werkt daar me studenten en werkt thema’s uit, die te maken hebben met de holocaust, verzet, slavernij, de kracht van schrijven ed. Zij is in het verleden al eerder in het EHC geweest.

Het programma bestaat uit 2 delen. Een theatermonoloog van 30 minuten en een nagesprek met als thema ‘Haat is niet de oplossing”.

Etty is een theatermonoloog, gebaseerd op de dagboeken en brieven van Etty Hillesum, een jonge joodse vrouw die in het door Duitsland bezette Nederland woont. Terwijl de wereld om haar heen steeds dichterbij komt, graaft Etty diep in haar ziel om haat en bitterheid uit te roeien en vindt ze een vrijheid in zichzelf die onwrikbaar is. Met alleen de woorden van Hillesum geeft het stuk de strijd weer van een vrouw om menseljkheid in stand te houden, ondanks wreedheid. Etty vraagt ons om haar niet in Auschwitz achter te laten, maar haar “een beetje inspraak” te geven in wat zij hoopt dat een nieuwe wereld zal zijn.

Etty Hillesum heeft zich ertoe verbonden ‘de haat binnenin zichzelf uit te roeien’ als de eerste en belangrijkste stap in het opbouwen van een betere wereld. Gandhi en Martin Luther King Jr. delen haar toewijding aan geweldloosheid. Het nagesprek onderzoekt de keuze om haat te weerstaan en te bevestigen wat het betekent om mens te zijn.

PS: het programma is in het Engels.

 

meer info klik hier

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.