Door te weinig belangstelling gaat deze lezing nu niet door.

We willen het later in het najaar opnieuw programmeren.

 

Etty Hillesum en Noord Afrika

Als we het over Etty hebben denken we niet snel aan Noord Afrika. Toch hing in het huis in Amsterdam, in de kamer van Etty Hillesum een foto van het Marokkaanse meisje. Wat had Etty te maken met deze foto? En wie was dit Marokkaanse meisje en wat was haar betekenis voor Etty?

Deze lezing gaat over de Algerijnse schrijver Karima Berger. Zij las de dagboeken van Etty Hillesum en brengt de foto tot leven in dialoog met teksten uit haar dagboeken.

Dr Rebekah Vince is hoogleraar in Franse literatuur en vergelijkende literatuur bij de Queen Mary Universiteit in London en doet nu onderzoek bij de Amsterdam School for Heritage, Memory and Material Culture bij de Universiteit van Amsterdam als visiting scholar. Ze is in Engeland opgegroeid met een Engelse vader en een Nederlandse moeder en ze woont nu in Amsterdam.

Dr Rebekah Vince, Lecturer (Assistant Professor) in French with Comparative Literature, Queen Mary University of London

Visiting Scholar, Amsterdam School for Heritage, Memory and Material Culture, University of Amsterdam

Editor of bilingual journal Francosphères (Liverpool University Press)

Co-editor (with Hanna Teichler) of Mobilizing Memories and Handbook Series in Memory Studies (De Gruyter Brill)

 

Open access with UC Press: A Jewish Childhood in the Muslim Mediterranean (2023), finalist for US National Jewish Book Award

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.