Mensenrechten voor kinderen en jongeren: hoe staan we er voor in Nederland?

Elk jaar wordt op 20 november de ‘Internationale Dag van de Rechten van het Kind’ (Universal Children’s Day) gevierd. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen (0-18 jaar) speciale rechten hebben.

Tijdens de Saxion Sustainability Week bieden het Etty Hillesum Centrum en het Saxion Diversity Office een interactieve workshop over kinderrechten en de Sustainable Development Goals. In deze presentatie laten wij je bewust kennis maken met de rechten van kinderen en jongeren. Vervolgens gaan we kijken wat de staat van kinderrechten is in NL en in de rest van de wereld (dat valt nog wel tegen). Tot slot laten we zien welke acties je zelf op kan zetten om kinderrechten te beschermen en te realiseren.

De rechten van kinderen en jongeren raken alle SDG’s, of het nu gaat om armoede (Doel 1), honger (Doel 2), gezondheid (Doel 3), onderwijs (Doel 4), gendergelijkheid (Doel 5), water en sanitatie (Doel 6), klimaatverandering (Doel 13) of geweld tegen kinderen (Doel 16.2).

Nederland heeft het verdrag van de Universele Verklaring van de Rechten van het Kind ondertekend en verplicht zich hiermee tot het beschermen en realiseren van de rechten van kinderen en jongeren in Nederland. Ze moeten kinderen ook de kans geven om mee te denken en mee te praten over zaken die voor hen van belang zijn, nu en in de toekomst.

Aanmelden per e-mail: Diversityoffice@saxion.nl

Deze workshop is ook toegankelijk voor mensen buiten Saxion. Meld je dan aan via onderstaand ticket.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.