Jubileumconcert Lechayim Deventer

m.m.v. Jiddisch koor Hejmisj Zain Amsterdam

Oprichter en dirigent van Lechayim is Quinta Holthuis.

Het Jiddisch koor repeteert in het Etty Hillesum Centrum en bestond in coronatijd 20 jaar.

Helaas was er geen gelegenheid om dit heugelijke feit toen te vieren. Vandaar dat het jubileumconcert op 11 juni a.s. plaatsvindt. In de prachtige Grote Synagoge, waar de muziek het meest tot zijn recht komt!

Lechayim heeft ruim een half jaar geleden besloten om op projectbasis door te gaan met een kleine  koorbezetting van 12-16 leden. Dit stimuleert de eigen muzikale input en de onderlinge verbondenheid.

Sinds januari jl. wordt het koor begeleid door accordeonist Stefan Potman.

Hejmisj Zain bestaat 30 jaar en o.l.v. Jules Bart, tevens de muzikale begeleider van het koor dat 40 leden telt. Het koor treedt in Amsterdam geregeld op bij o.m. herdenkingen, korenfestivals en andere gelegenheden.

Beide koren hebben al eerder samen opgetreden.

Het repertoire van beide koren bestaat uit Jiddische maar ook Sefardische (uit Spanje en Portugal) en Hebreeuwse liederen.

Het plezier en in koorzang en het levend houden van de veelzijdige, vrolijke of stemmige Joodse liedcultuur vormen samen voor beide koren het belangrijkste doel.

Behalve twee accordeonisten verzorgen o.m. een pianiste en een violist de muzikale begeleiding van dit feestelijke concert.

 

Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van:

Gemeente Deventer, Deventer Cultuur Club, Stichting Wesselings van Breemen, Stichting Erven Witteveen

 

U kunt tickets bestellen via deze site

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.