Samen met Deventer Doet organiseert het EHC een korte kennismaking met D&I speciaal voor vrijwilligersorganisaties.

Het bordspel Join the Jam is ontwikkeld door Jitske Kramer, naar aanleiding van haar boek Jam Cultures. Het boek legt op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier uit hoe je je bewust kunt worden van je eigen vooroordelen en welke stappen je als organisatie kunt zetten om een veilige en welkome plek te zijn voor iedereen. Het spel stelt vragen die je aan het denken zetten, uitdagen en prikkelen. Ze kunnen helpen om je eigen organisatie onder de loep te nemen.

Gerja Meima is directeur van het Etty Hillesum Centrum. Sinds 2021 volgt zij de post hbo opleiding diversiteit en inclusie management bij de ponsacademie in Utrecht.

Toen ik het woord inclusie nog niet kende heb ik ervaren dat ik veel kan leren van mensen die van mij verschillen. Dat het de wereld mooier maakt en boeiender als we niet alleen elkaar bevestigen maar ook aanvullen. Ik werk sinds 2016 voor het Etty Hillesum centrum en ben steeds meer geboeid geraakt door diversiteit en inclusie.”

Workshop gelaagdheid van diversiteit

In deze workshop gaan we het begrip diversiteit met elkaar verkennen. Aan de hand van een stukje theorie en in gesprek met elkaar leren we over de gelaagdheid van diversiteit. De lagen die onze identiteit hebben gevormd, onze patronen hebben bepaald en ons voordelen dan wel nadelen hebben opgeleverd. Hoe veilig voelt het om over bepaalde thema’s te praten? In je team, daarbuiten, in je naaste omgeving?

Samira Barari is kwartiermaker Deventer Inclusie Deal. In opdracht van gemeente Deventer spreekt zij organisaties over thema diversiteit & inclusie en ze adviseert hen bij het formuleren en uitvoeren van hun ambities op deze thema’s.

Samira is zelfstandige adviseur, trainer en ook beleidsadviseur Inclusie bij provincie Gelderland.

Geïnteresseerd? Meldt je dan aan via een ticket.

© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.