Kennismakingscursus Online Lezen en schrijven met Etty

 

Etty Hillesum was een jonge Joodse vrouw die tijdens de tweede wereldoorlog een dagboek schreef. Net als Anne Frank, alleen was Etty wel een stukje ouder dan Anne.

Etty schreef in haar dagboek vooral over haar innerlijke groei. Ze geeft woorden aan wat er in haar leeft en is daarbij verrassend eerlijk. Met vallen en opstaan probeert ze een 100% volwaardig mens te worden, en dat in een razend moeilijke tijd van oorlog.

 

Het Etty Hillesum centrum geeft jaarlijks een fysiek cursus waarin het verzameld werk van Etty Hillesum besproken wordt in gedurende een heel jaar.

Voor deze online kennismakingscursus lezen we het boek “Ik zou lang willen leven”. Hierin leggen twee schrijvers op een eenvoudige manier uit waar het dagboek over gaat, en leren we Etty beter kennen. We lezen niet alleen, maar doen ook schrijfopdrachten om eigen woorden te vinden van wat wijzelf vinden bij Etty, wat het met ons doet. Daarom heet de cursus ook: Lezen én schrijven met Etty.

 

De cursus is bedoeld voor jong en oud en wordt begeleid door Luna Westervoorde (22) en Marijke Dijkstra (77). We ontmoeten elkaar (max 8 deelnemers) vijf keer, op woensdagavond van 19.30-21.00 uur via zoom.

 

Data: woensdag 5 okt, 19 okt, 9 nov, 23 nov en 7 dec 2022

 

De hele cursus van 5x kost €50, inclusief het boek “Ik zou lang willen leven”.

 

Aanmelding met huisadres via het ticket graag vóór 26 september zodat we je op tijd het boek Ik zou lang willen leven kunnen toesturen.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.