Ricardo Burgzorg verzamelt kinderboeken en prentenboeken waarin zwarte mensen afgebeeld zijn,  van 1910 tot nu. Zijn verzameling is bij elkaar gebracht in het boek Burgzorg’s Blik. In dit boek zien hoe de karikaturen van zwarte mensen steeds opnieuw gebruikt worden en pas zeer recent verdwijnen. voor Ricardo vormt het een “bewijs” hoe beeldvorming over mensen van kleur tot stand kwam. Generaties die zijn grootgebracht zonder televisie en internet hadden alleen deze beelden. Het kan niet anders dan dat hun kijk op mensen van kleur heeft beïnvloed. De gevolgen zijn nog dagelijks voelbaar  in discriminatie en racisme. De beelden zijn ook vaak wonderschoon, soms komisch en een lust voor het oog.

Bij de opening zondag zal wethouder Marcel Elferink spreken namens het college en er zijn optredens van Ricky Ventura en Alexander Rahee Walters.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in een samenwerking tussen het platform SamenVrij!Deventer, artikel1 NOG, Ricardo Burgzorg, vormgever Ernst Bernson en uitgeverij Hoogland en van Kalveren en is gefinancierd door de gemeente Deventer, door haar bijdrage aan de activiteiten van het platform.

De tentoonstelling is afgedrukt op Forex en daardoor makkelijk te verplaatsen. Wie belangstelling heeft om hem ook te laten zien kan dat aanvragen via info@ettyhillesumcentrum.nl

We nodigen u van harte uit om bij de tentoonstelling aanwezig te zijn. Het is fijn als u even reserveert.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
opening Burgzorg's Blik
0,00
40 beschikbaar
© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.