Over het Centrum


Het Etty Hillesum Centrum zet zich al ruim 20 jaar in voor "beter samen leven" en daarvoor is financiële steun essentieel.

Bijvoorbeeld door Vredeseducatie, waarbij  jongeren  worden uitgedaagd zelf na te denken over hun rol in de samenleving. In  publieksprogramma's voor volwassenen gaan de aanwezigen in gesprek over actuele dilemma's of maken kennis met nieuwe denkbeelden. Verder houdt het centrum het gedachtegoed van Etty Hillesum en ook het Joods Erfgoed in Deventer, levend.

worddonateurHet Etty Hillesum Centrum wil mensen, jong en oud blijven aanspreken. Daarvoor moet het centrum met zijn tijd mee. De inrichting en de educatieve programma's zijn echter verouderd.
Daarom willen wij het komende jaar geld inzamelen om te kunnen vernieuwen.
Helpt u ons ook om ons werk aan "beter samen leven" voort te zetten?

De mogelijkheden om het Etty Hillesum Centrum te steunen zetten we hieronder op een rij. Verder is het goed om te weten dat het Etty Hillesum Centrum een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is. Hierdoor mag u 125% van uw gift aftrekken van de belasting. Bovendien hoeft het EHC geen belasting over uw gift te betalen. Op de website "daargeefjeom" kunt u precies zien wat uw fiscale voordeel is, als u een schenking doet aan bijvoorbeeld Het Etty Hillesum Centrum.

Mogelijkheden om het EHC te steunen:

  • Eenmalige schenking.

Op een moment dat het u uitkomt schenkt u het EHC een bedrag naar eigen keuze. U kunt het bedrag overmaken op rekening NL 07 INGB 0006 6761 13 ten name van het  Etty Hillesum Centrum, Deventer. Als het totaal van uw giften aan ANBI's in één kalenderjaar tussen de 1% en 10% van uw drempelinkomen ligt, heeft u recht op belastingaftrek. 

  • Donateur worden. 

U steunt het EHC voor onbepaalde tijd met een door u gekozen vast bedrag per jaar, met een minimum van € 2,50 per maand.  U mailt hiervoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierna krijgt u van ons een verzoek om toestemming tot automatische incasso. 
Als het totaal van uw giften aan ANBI's in één kalenderjaar tussen de 1% en 10% van uw drempelinkomen ligt heeft u recht op belastingaftrek.       

  • Giften. 

Als u het Etty Hillesum Centrum voor 5 jaar of langer wilt ondersteunen kunt u een periodieke gift doen. Als uw periodieke gift voldoet aan een aantal voorwaarden, kunt u die aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Er moet dan een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en het EHC. U kunt daarvoor het formulier overeenkomst periodieke gift in geld gebruiken van de belastingdienst; dit formulier kunt u hier downloaden.
Dit ingevulde formulier kunt u dan opsturen voor ondertekening naar Etty Hillesum centrum, Roggestraat 3, Deventer.
U kunt het ook gescand mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  • Bij testament.

Wilt u het EHC een bedrag nalaten?  Neem dan contact op met uw notaris om dit in uw testament vast te leggen. Het EHC is als ANBI vrijgesteld van successierecht. Natuurlijk kunt u ook een persoonlijke afspraak maken om de mogelijkheden door te spreken.

Ontwerp en realisatie website: Sitestorm