Cursussen & Workshops

Deelnemers van de cursus 'Lezen en schrijven met Etty'

"Als ik teksten van Etty Hillesum lees, dan ben ik meteen in de sfeer van de tijd waarin haar verhaal zich afspeelde. Ze neemt je mee. Met haar persoonlijke ervaringen en gedachten, maar ook in het leven, daar en op dat moment, in de oorlogsjaren die ze beleefd heeft. Daarmee komt een geschiedenis in zicht die voor mij ook nu nog heel veel toevoegt aan mijn leven nu. Het lezen van Etty Hillesum maakt voor mij de wereld groter, en overschrijdt simpel alle grenzen van de tijd. Het lezen en bespreken van haar teksten geeft mij inzicht in spirituele, psychologische en ethische kwesties. Haar teksten dagen me uit, om na te denken en om verder te lezen."

C. Buijs

"Het fijne aan de Etty lees- en schrijfgroep vind ik dat je intensief in haar Werk duikt en het deelt met anderen. Ik schrijf veel citaten van Etty over en geef daar een vertaalslag aan voor mijn eigen leven. Het is een zelfonderzoek waar ik toe 'gedwongen' word en het brengt mij weer verder in mijn persoonlijke leven en ontwikkeling. Ik vind de werkwijze die gekozen is door de begeleiders van de groep helpend; lezen én schrijven."

N. Noordhof

"De treffende en inzichtelijke wijze waarop Etty Hillesum haar ervaringen beschrijft nodigt uit tot (existentiële) reflectie en dialoog. "Lezen en Schrijven met Etty" biedt de gelegenheid om die reflectie met medecursisten te bespreken en verder te onderzoeken. Zo word je deelgenoot van een vierledige dialoog: van Etty met zichzelf, als lezer met Etty, als lezer met jezelf en van lezers met elkaar. Een bijzondere en bezielende belevenis, waarbij deelnemers de gelegenheid krijgen hun verstaan van Etty Hillesums schrijven te verbreden en te verdiepen."

C. Aaftink

© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.