Educatie basisonderwijs

Aanmeldformulier »

Anders is heel gewoon

voor groep 5/6 van het Basisonderwijs

(duur ca 90 minuten)

We leven in een wereld vol verschillen en vol verschillende mensen. In Anders is heel gewoon worden de kinderen bewust gemaakt van verschillen tussen mensen. We geven hen gereedschap waarmee ze een eigen mening en houding kunnen ontwikkelen en oefenen.

De les vindt plaats in het Etty Hillesum Centrum. In die les gaan de kinderen op interactieve wijze aan de gang met de begrippen “Gewoon” en “Anders”. Ze onderzoeken en ervaren dat iedereen “anders” is, en dat daarin iedereen zijn eigen waarde heeft.

De kosten van de les zijn €80,00 per groep

 

Aanmeldformulier »

Wie ben ik? Wie ben jij?

Een interactieve spel voor leer­lingen voor groep 7 en 8 van het Basisonderwijs

Wat doen jullie thuis als iemand jarig is? Welke feesten worden er gevierd? En bid jij voor het eten? Dit zijn een paar voorbeelden van vragen uit het spel: Wie ben ik? Wie ben jij? Een spel over Identiteit.

Er ligt een levensgroot bordspel op de vloer. Er zijn pionnen, een dobbelsteen en een zandloper. En er is een filmpje waarop 4 kinderen uit Deventer vertellen wie zij zijn. Welke groep is het eerst bij de finish? De kinderen gaan in 4 groepen om de beurt aan de slag. De vragen zijn niet goed of fout maar vragen om je mening.

Deze nieuwe les is ontwikkeld door Critical Mass in opdracht van het Etty Hillesum Centrum.

de kosten van de les zijn €80,00 per groep

Leerlingen over onze programma's

"Programma 'Wie ben ik, wie ben jij': een bijzondere les, kinderen vertellen elkaar andere dingen over thuis die voor hen belangrijk zijn."

Anoniem

"Programma 'Een foto uit 1942': een indrukwekkende les , heel goed gegeven. Het heeft veel indruk gemaakt op de kinderen. De geschiedenis komt echt dichtbij. "

Anoniem

© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.