1 op de 4 mensen in Nederland krijgt te maken met discriminatie

Heb jij of iemand in jouw omgeving te maken gehad met discriminatie? Ruim een kwart van de Nederlandse inwoners ervaart discriminatie. Discriminatie raakt persoonlijk en heeft invloed op werk, sociaal leven en opleiding. Onzekerheid, een minderwaardigheidsgevoel en zelfs gevoelens van depressie kunnen het gevolg zijn van discriminerende acties of uitspraken. Erover praten helpt. Neem contact op met Discriminatie.nl. Zij luisteren naar jouw verhaal, geven advies en helpen je. Je staat er niet alleen voor! Wil je wel iets melden maar niet in gesprek? Melden kan ook anoniem. En ben je niet zelf gediscrimineerd maar heb je het zien gebeuren? Ook dan kun jij een melding maken.

Waarom melden?

Word je anders behandeld, achtergesteld of uitgesloten vanwege persoonlijke kenmerken, zoals je leeftijd of geslacht? Dan kan het gaan om discriminatie en dat is verboden volgens de wet. Om er iets tegen te doen moeten we weten waar het gebeurd. Daarom worden alle meldingen geregistreerd. De gegevens hiervan worden anoniem gebruikt om rapportages te maken voor gemeenten en de rijksoverheid. Dit helpt bij het verbeteren van beleid en regelgeving om discriminatie en racisme tegen te gaan.

Meldpunt Discriminatie Deventer gaat verder als Discriminatie.nl

Per 1 januari 2024 is het Meldpunt Discriminatie Deventer (MDD) verder gegaan als Discriminatie.nl. Hiermee bundelt MDD de krachten met zeventien andere lokale en regionale antidiscriminatiebureaus in Nederland om het melden van discriminatie makkelijker en toegankelijker te maken. Ondersteuning door Discriminatie.nl is kosteloos. Contact opnemen kan via de website Discriminatie.nl en telefonisch via 0800-0880 (gratis). Discriminatie.nl Deventer is onderdeel van het Etty Hillesum Centrum aan de Roggestraat 3 in Deventer. Bij Discriminatie.nl nemen we je serieus en staan we naast je bij de aanpak van discriminatie.

© 2024 Etty Hillesum Centrum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | KVKnr: 41245266 | NL 07 INGB 0006 6761 13 | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.