Educatieprogramma's

3 lessen ( 1 in het EHC en 2 op school) voor groep 5/6  van het BO, gegeven door het Etty Hillesum Centrum i.s.m. het Kunstcircuit Deventer.

De eerste les in het EHC is ook los te boeken (zie info onderaan).
We leven in een wereld vol verschillen en vol verschillende mensen. In "Anders is heel gewoon" worden de kinderen bewust gemaakt van verschillen tussen mensen.
We geven hen gereedschap waarmee ze een eigen mening en houding kunnen ontwikkelen en oefenen.

anders is heel gewoon 2De eerste les vindt plaats in het Etty Hillesum Centrum. In die les gaan de kinderen op interactieve wijze aan de gang met de begrippen "Gewoon" en "Anders". Ze onderzoeken en ervaren dat iedereen "anders" is, en dat daarin iedereen zijn eigen waarde heeft.

De volgende twee lessen worden gegeven op de eigen school. Daar reageren de kinderen in groepsverband op muziek met spel en beweging op het thema. De kinderen kunnen, naast muzikaal spel, prachtige en vrolijke tekenbrief-boekjes inzien van de 9 jarige Lineke, die haar vader voor haar tekende en haar stiekem liet bezorgen. Terwijl zij – om veiligheidsredenen gescheiden van haar broertje en zusje en ouders - ondergedoken zat. Er wordt ook verteld over Anne Frank en de kinderen leren een prachtig lied over het Achterhuis.

Veel kinderen beginnen na deze lessen zelf met het maken van tekenbrief-boekjes, die een variant vormen op geschreven dagboekjes. 
Het schrijven van kinderen en volwassenen kon helpen in het isolement van de onderduik die nodig was om aan de vijand te ontkomen.
Alleen omdat ze als "anders" werden gezien.

Indien wenselijk kan de docent ook één aanvullende les geven in plaats van twee.

Kunstcircuit Deventer
Dit aanbod is tot stand gekomen met advies en bemiddeling van Kunstcircuit Deventer.

Doelgroep: Jongeren van groep 5 en 6 (ev. ook 4) van het Basisonderwijs
Duur: 3 lessen van 60 minuten
Plaats: 1e les in het EHC en 2e en 3e les op eigen scool
Opgave 3 lessen: Kunstcircuit Deventer: klik hier voor inschrijfformulier
Kosten: € 4,85 per leerling
Opgave 1 les: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten: € 80,= per groep
Ontwerp en realisatie website: Sitestorm